Maak kennis met

Onze molenaars

Sinds 1988 draait de Leemansmolen regelmatig en wordt het graan weer tot meel gemalen. Niet meer beroepsmatig maar op vrijwillige basis, door de molenaars van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

Alexander Broekhuis

Is geboren in 1983 en softwareontwikkelaar van beroep. Alexander was vrijwilliger vanaf 1997 en vrijwillig molenaar sinds 2005. Hij is opgeleid op de Leemansmolen en heeft zijn landelijk molenaarsexamen afgelegd op de Pelmolen Ter Horst in Rijssen. Alexander is door het Gilde van Vrijwillige Molenaars tevens aangesteld als opleider/instructeur.

Arnold Lubbers

Is geboren in 1959 en allround metselaar/timmerman van beroep. Arnold is in 2012 geslaagd voor het molenaarsexamen. Na te zijn opgeleid op de Leemansmolen heeft hij zijn landelijk molenaarsexamen afgelegd op de Molen Massier in Nieuwleusen.

Rudie Oude Rengerink

Is geboren in 1970 en schilder van beroep. Rudie is in oktober 2016 geslaagd voor het molenaarsexamen. Hij is op de Leemansmolen opgeleid en heeft zijn landelijk molenaarsexamen gedaan op de molen Den Oord in Ommen.


Bastiaan

Is geboren in 1988 en is elektromonteur van beroep. Bastiaan is in 2018 geslaagd voor het molenaarsexamen. Na te zijn opgeleid op de Leemansmolen heeft hij zijn landelijk molenaarsexamen afgelegd op de Molen 'd Olde Zwarver in Kampen. Naast op de Leemansmolen is Bastiaan ook actief op molen De Konijnenbelt in Ommen.


 

Bart de Rode

Is gepensioneerd cardioloog en gepassioneerd vrijwilliger op de Leemansmolen. Sinds 2014 is hij zaterdagsmorgens op de molen, verzorgt rondleidingen en is actief bij de schoolexcursies die in voor- en najaar plaatsvinden.

Ook molenaar worden?

De cursus tot molenaar bestaat uit een praktijk en theorie gedeelte. De praktijklessen worden gegeven op de Leemansmolen. De theorie leer je voornamelijk thuis, met af en toe een ondersteunende theorieles.

Wil je wel een handje helpen, maar zie je de opleiding niet zitten? Ook zonder diploma is er genoeg te doen. Kom gerust eens langs op een zaterdagochtend!